Träning i Sundsvall

Sundsvall är den enda staden i Medelpad och brukar ibland kallas Norrlands huvudstad. För den som gillar att vara ute i den friska luften är det den perfekta staden att bo i. Det finns massvis med aktiviteter och utomhusskoj att delta i. 

sundsvall_371216659

Cykling

Staden är cykelvänlig. Det finns flera cykeltrottoaren att använda sig av och kommunen är inställd på underhåll och utveckling av cykelnätverket. En bit utanför stadskärna, själva centrum, finns den bästa utsikten du kan få: nämligen Utsiktstornet på Norra Berget. Det är dock ganska brant att ta sig upp dit, så har man möjligheten att hyra eller skaffa en elcykel kommer man definitivt få en lättare resa. En elcykel tar dig runt hela staden utan att du behöver vakna med träningsvärk dagen efter. De kan hålla upp till fem mil på en enda laddning. Plus så är cykling, vare sig det är med en elcykel eller inte, snällt mot miljön!

Gym

Det finns flera olika gymanläggningar i Sundsvall så du alltid kan hitta en inom din prisklass och en som är nära dig. På gymmen finns det så klar utrustning för styrketräning, och på vissa kan man även hitta gruppträning inom zumba, cirkelträning, step, aerobics, yoga och till och med simning.

Vandring

Vill man träna utanför Sundsvall finns det flera vandringsleder och stigar att välja mellan. En del är korta promenadstråk på 1-2 kilometer medan andra kan vara upptill 50 kilometer såsom Mittnordenleden. Och självklart kan man pröva på en pilgrimsfärd genom den 580 kilometer långa Sankt Olavsleden.

hiking_286342901