Vildmarksområdet vid Stensjöarna

Stensjöarna är en ett mycket populärt fiskevatten och premiären 2016 började den 27 maj.  Man planterade in 500 kg öring inför premiären som vägde 1.5 kg styck eller mer. Sjöarna innehåller även röding och regnbåge och det är inte helt ovanligt att dessa fiskevatten bjuder på fina fångster från 3,5 kg till hela 6,4 kg och är även perfekta vatten för flugfiske.

flugfiske_flyfishing_

Detta vackra fiskeområde ligger i riktig vildmarksmiljö som är hela 150 hektar. Det ligger på gränsen mellan Jämtland och Medelpad och förutom det rika fiskevatten som finns i området så bjuder även naturen på fler sevärdheter såsom riksrösen från tiden Sverige-Norge och urskogsreservat. Här finns också en konferensanläggning med restaurang som erbjuder lokalt producerade råvaror. Boende finns i timrade stugor som eldas med vedkaminer och där matlagning sker på gasolkök för att få den rätta vildmarkskänslan. Där finns även en relaxavdelning med bastu och badtunna nere vid stugorna.

Vägen som går till Stensjöarna slutar där så det finns inte någon genomfartsled som går runt själva anläggningen. Här finns 11 tjärnar och flera mindre sjöar att fiska i. Det finns även en tjärn för put and take fiske där fisken planteras in strax innan man fiskar för att vara riktigt på hugget och det finns möjlighet för de intresserade till guidad jakt på både litet och stort vilt.