Aktiviteter i Medelpad

Medelpad är ett landskap där du både kan njuta av naturskön omgivning, såväl som trevliga aktiviteter och finfin shopping. Vi tänkte här ge en liten överblick av vad du kan hitta på i Medelpad, ja förutom att besöka Stensjöarna då.

Sundsvall
Sport

Sport är en viktig del för många Medelpadingar och i omnejden så finns flera idrotter där man håller till på högsta svenska nivå. Framförallt är det fotboll, basket och innebandy man tänker på, där det finns Medelpadslag representerade i högstaligorna. I hockey så hade man tidigare ett lag i dåvarande Elitserien, nuvarande SHL, men numera så befinner sig laget Timrå IK i Hockeyallsvenskan och tyvärr så ser oddsen att man tar sig upp tyvärr dystra ut med tanke på att man för närvarande ligger näst sist i tabellen, bara med AIK bakom sig.

Desto gladare miner är det bland fotbollsfantasterna i Medelpad eftersom GIF Sundsvall efter ett antal år i Superettan, nu bara för några veckor sedan lyckades ta sig upp i Allsvenskan igen. Allsvenskan är den högsta serien i Sverige, vilket innebär att man nästa säsong, åtminstone i teorin, kommer att ha chansen att vinna ett SM-guld för klubben. Men riktigt så stora förhoppningar ska man nog inte ha på att en nykomling lyckas gå hela vägen.

Shopping

Shopping i Medelpad kan sägas ha två platser i huvudfokus – Sundsvalls centrum och Birsta City. Söker man efter shopping i Sundsvall så får man bara av detta upp hela 121 träffar, vilka innefattar alltifrån kläder, veterinärer, loppmarknader och mycket annat.

Birsta City skulle man kunna kalla för södra Norrlands shoppingcentrum. Det är ett shoppingkomplex som ligger strax utanför Sundsvall, i vad man beskriver som ett av Sveriges hetaste handelsområden. Här finner du över 90 butiker som längs breda gångstråk på två plan erbjuder de drygt fyra miljoner besökarna per år ett brett utbud av det mesta du kan tänkas behöva. En smart detalj med Birsta är att alla butiker inom samma bransch ligger bredvid varandra för att underlätta för shopparen.

För barn och ungdomar

Under kategorin aktiviteter för barn och ungdomar så skulle listan kunna göras väldigt lång, så här kommer därför bara vår favorit.

Himlabadet – Detta är en fantastisk plats som egentligen borde gå under kategorin ”för alla”, för här finns något för alla. Vattenrutschbanor, spa, motionssim och mycket mer. Dessutom blev Himlabadet först i Europa med något som kallas för ”Surfstream”, en surfmaskin som skapar vågor som gör att det möjligt att surfa som på riktiga vågor. Ta en titt här.

Restauranger

I Sundsvall finns det många trevliga restauranger som är värda ett besök. Här tipsar vi om ett par av dem.

Invoto Ristorante Italiano – På denna restaurang så får du en härlig italiensk måltid med fräscha norrländska råvaror. Restaurangen ligger benägen mitt i staden och vi kan garantera att du får god mat här, för man är nämligen med i White Guide, som är en restauranguide om svenska restauranger av god klass.

Gourmetverkstad vid havet – Är du sugen på att skapa din egen gourmetmiddag tillsammans med nära och kära så ska ni bege er till Söråker. Med guidning av duktiga experter inom matlagning, dryck och servering så kommer ni att få en trevlig stund. Detta tar normalt cirka 5-6 timmar, så var beredd på att det kommer att ta upp en hel eftermiddag och kväll.