Friluftsliv i Medelpad

I Medelpad finns många olika möjligheter att uppleva friluftslivet och den härliga naturen till fots eller med häst, kanot eller cykel och vintertid på skidor eller varför inte snöskoter. Här tipsar vi om några aktiviteter för att ta sig ut i skog och mark, fler förslag kan man hitta via friluftsfrämjandet eller naturguiden.

trail_outdoor_way

Vandring

Det finns många härliga och olika vandringsleder i Medelpad bland annat Sankt Olavsleden som är 580 km och sträcker sig från Bottenhavet till Atlanten. Det finns även en pilgrimsled som går mellan Selånger och Trondheim. Det finns också många olika natur och äventyrsstigar som inte är fullt lika långa men innehåller olika äventyr i skogsterräng och en härlig skogslekpark. Dessa är belägna på Södra berget i Sundsvall och bland äventyren finns till exempel linbanor, klätterträd kojor och vindskydd med grillplats och utedass.

Cykling

Är man intresserad av att cykla så finns det faktiskt, bara i Sundsvall, mer än 22 mil cykelväg att utforska då kommunen arbetar på ett projekt för att använda cykel istället för sin bil till sin arbetsplats. Detta minskar givetvis inte bara trängsel utan förbättrar miljö och klimat påverkan och många av de olika cykellederna som finns i tätorten leder direkt ut till naturen. Är detta något man vill satsa på så kan man med fördel besöka cykelkraft.se. Här finns många olika cykelmodeller och tillbehör att välja på för stads-, natur- eller terrängcykling där du kan hitta det som passar just dig.

Friluftsområden

Det finns många olika friluftsområden runt i Medelpad där man kan fiska, paddla kanot, där finns badstränder och båthamnar och vackra ridstigar som man kan utforska. Vintertid finns även utrymme både för skidåkning, slalom och härliga skoterleder för de skoterintresserade. Det finns oändligt många olika möjligheter att ta sig ut i naturen och det finns något som passar alla, från barnfamiljer till vuxna och pensionärer.