Ut i naturen med din nya cykel

Med en bekväm cykel tar du dig enkelt ut i naturen. Det går att hitta en bra cykel utan att besöka en fysisk butik eftersom du kan köpa den på nätet. Dessutom är det smidigt att köpa online eftersom du kan jämföra olika modeller på samma plats.

Olika typer av cyklar

När du börjar kika runt efter cyklar på nätet kommer du snabbt att upptäcka hur stort utbudet är. Därför är det viktigt att bestämma dig för vilken typ av cykel du faktiskt är på jakt efter.

Enkel vägcykel

En vanlig vägcykel passar om du ska cykla på Medelpads asfaltsvägar. Den har tunnare däck och många växlar. Men även inom denna kategori finns det många olika modeller. Till exempel motionscyklar för erfarna cyklister eller turcyklar till långa cykelsemestrar.

Mountainbike för tuffare terräng

Vet du med dig att cykelturen främst kommer att ske i svår skogsterräng är en mountainbike rätt val. Den här cykeln har bredare däck och ett fjädringssystem som ger en jämnare åkning eftersom det absorberar stötar.

Hybridcyklar för varierad cykling

För dig som helst varierar dina cykelturer i mark och natur är tipset att köpa en hybridcykel. Det är helt enkelt en kombinerad vägcykel och mountainbike. Därför fungerar den utmärkt att använda såväl i terrängkörning som på vanlig väg.