Leva nära naturen

I Norrland finns alla möjligheter för dig som drömmer om att få leva nära naturen, både för dig som vill bo lite mer avsides eller för din som hellre bor närmre en stad. Nära naturen får du uppleva årstidernas skiftningar och ha friluftslivet runt knuten. Här kommer våra bästa tips för er som är sugna på att flytta norr ut.

När du bestämt dig för att flytta så en an av sakerna som kanske inte alla tänker på att det krävs en relativt stor garderob. När man bor utanför storstäderna så blir vädret en större faktor än vad man kan tro och olika väder kräver olika kläder. Så se till att se över din utomhusgarderob och köp kvalitet och bra material, det går inte att stirra sig blind på prislappar om man ska undvika kyla och väta på ett bra sätt, inspirerad på brandbynature. Men det positiva är att dina klädinköp, om du inte snålar, kommer att hålla längre.

När det kommer till boende när du vill bo ute på landet är att en del som du kan ha i åtanke. Det första är att vara ärligt mot sig själv, hur långt från bekvämligheterna kan jag bo. Här handlar det delvis om arbete men också om sjukvård, drivmedel och mat. Att bo längre från civilisationen innebär också ett mer obekvämt liv, så om du verkligen vill bo långt in i naturen så kanske du ska testa ett hyra ett år innan du slår till på något. Priserna för mer avlägsna hus brukar vara låga, men det innebär också många gångar att husen inte är helt moderna. Så innan du slår till så föreslår vi att du ser över hur väl ditt hus är isolerat och hur det värms upp, försök hitta en bra isolerat hus med mer än en värmekälla så att du kan stå emot om det är strömavbrott under vintertiden. Men har du gjort ett bra förarbete och har en plan för hur ditt liv ska se ut så är inte annat än varmt välkommen!