Naturfotografering

Att hitta områden inom Medelpad för naturfotografering är inte speciellt svårt, här kommer vi att tipsa om bra platser som är enkel att ta sig till om du vill fotografera en fantastisk natur.

Ladda batterierna och packa din fotoväska med den utrustning du kan tänkas behöva för en fotografisk tripp i den Medelpadska naturen. Gå igenom din utrustning innan du åker om du mot förmodan skulle vara tvungen att beställa något till dina systemkameror. Det gäller att vara väl förberedd, väl på plats så vill man att allt ska fungera och man kan fotografera utan större bekymmer.

Photo Nature

Flottarstigen vid Mjällån

Vandra efter flottarstigen som går efter Mjällån som för 120 år sedan användes flitigt vid flottning av timmer. Du kommer enklast dit genom att åka av E4 mot Bergeforsen och följa väg 331 i ungefär 19 kilometer. På höger sida finns en bra parkeringsplats där du kan ställa bilen, själva stigen går på andra sidan av väg 331. Det är en vältrampad stig som möter dig när du är på plats och du kan enkelt vandra utefter denna historiska å och fotografera fantastiska natur. Leden är märkt med gult och rätt så enkelt att vandra efter. Ta dig tid att njuta av den härliga naturen och det finns tillfällen till rastplatser att fika vid och titta igenom de bilder du tagit.

Gudmundtjärn

Inte så långt från Indal så hittar du Gudmuntjärn ett gammalt skogshemman från 1600-talet där det bjuds på guidade turer om man så vill. Det brukar vara arrangemang under sommaren men vill man bara åka dit för fotografering så är det bara att åka dit. Gudmundtjärn är väl skyltad från Indal så det bör inte vara svårt att hitta dit. Från Sundsvall tar du E14 mot Bersåker och tar av väg 86 mot Kovland. Från Sundsvall till Indal är det 25.8 kilometer.

Vättaberget

Här finns en av de allra mest fotade vyer du kan tänka dig här i Medelpads och dess omnejd. här har du en utsikt som sträcker sig flera mil över Indalsälven och här finns dessutom gamla härbren, hus, en smedja och även servering under sommaren i en gammal mangårdsbyggnad från 1846.

Andra naturupplevelser 

Det finns givetvis många härliga ställen att fota på i Medelpad och runtomkring Sundsvall så vi sammanfattar några till när vi ändå är i farten. Hagaparken, även kallad Norrlidsparken är stor och vacker med många vackra motiv att fotografera och du har utsikt över själva staden härifrån. Ett område som har härliga grönområden med små vattenfall och en bra att använda sig av är Sidsjöbäcken eller åk ut till Alnö och fota på stranden eller vid Spikarna där det finns hav och klippor. Njut av vår vackra natur och glöm inte ta med dig kameran.