Övernattning vid Stensjöarna och övriga Medelpad

Är man intresserad av fiske, jakt eller bara vill få en fantastisk naturupplevelse i en avslappnad miljö kanske Stensjöarna i södra Medelpad kan vara någonting. Stensjöarna hittar man mitt ute i den norrländska vildmarken ungefär sex mil väster om Sundsvall.

Vill man ha den där riktiga vildmarkskänslan ska man förstås även övernatta vid Stensjöarna, vilket är möjligt på den vildmarksanläggning som ligger vid de bägge sjöarna. Här finns möjlighet att hyra mysiga stugor som ligger i direkt anslutning till vattenbrynet. På senare år har anläggningen vuxit och erbjuder numera spa, konferenslokal och vildmarksboende.

Vildmark

Förutom vid Stensjöarna finns det även i övriga Medelpad en mängd olika typer av boenden i form av vandrarhem, stugor och hotell. För den som vill bo nära naturen, men ändå inte mitt ute i skogen finns ett antal vandrarhem och andra boenden i Ånge med omnejd, exempelvis Täljegården Lantgårdshotell, STF Vandrarhem i Borgsjö samt Vändpunkten Motell och Vandrarhem i Ljungaverk.

Ett annat alternativ om man vill uppleva den norrländska naturen kan vara att hyra stuga eller liknande. Är man intresserad av detta bör man surfa in på visitsundsvall.se som förmedlar stugor över hela Medelpad. Är man intresserad av lite mindre stugor finns det ju så klart även campingar runt om i hela Medelpad som hyr ut så kallade campingstugor.