Ta dig runt i Höga Kusten

Vare sig om du bara semestrar eller planerar på att flytta till vackra Höga Kusten, är det bra att veta hur man tar sig fram i områdena och vilka metoder som ger dig bästa upplevelsen. 

Cykla

Det finns många cykelspår och roliga terrängstigar som du kan använda dig av för att få se fantastiska utsikter. Höga Kusten och de närliggande städerna är inte kända för att vara cykelstäder, men på cykel får du helt klart bästa upplevelsen. Det lokala företaget TopBike erbjuder elcyklar för den som behöver lite hjälp på traven. Det handlar trots allt om stora avstånd mellan städer och platser.

Tåg

När avstånden blir lite för långa kan du ta tåget. Tyvärr har Botniabanan haft en hel del problem med förseningar och liknande, problem som inte är helt lösta än, så sätt inte alltför strikta tidsplaner. Mycket ligger på deras signalsystem som inte fungerar som utlovat. Men med tåg kan du ta dig längsmed hela Norrlandskusten och får njut av utsikten, något du missar om du kör bil eller flyger.

Buss

Bussförbindelserna i Norrland är goda eftersom tågtrafiken är relativt ny. Du kan ta dig från Sundsvall till Umeå utan att behöva byta linje, eller så kan du hoppa på en lokal buss i Timrå. Eller varför inte ta en av gratisbussarna till IKEA? Med Y-buss kan du åka från Stockholm till Umeå på en gång, eller välja att hoppa av och spendera lite tid i de olika städerna. Bussarna håller bra kvalité och kör i ur och skur.